31 October 2010

.: Saya :.

Saya suka tengok jari awek saya. Cantik betul. Sungguh! Sampai takut nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di satu hari yang 'giler' forever depan Yang Maha Esa.

Saya suka tengok rambut awek saya. Cantik betul. Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti terbakar dek api neraka di suatu hari yang 'giler' forever.

Saya suka tengok body awek saya. Cantik betul. Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekung Supaya masa dia jumpa dengan 'Kekasih dia Yang Utama', dia lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye!

Saya sedih tengok awek saya tak tidur, tak makan rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Ada problem yang sama. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa. Semoga dia lebih cintakan-Nya dari saya.

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla", katanya. Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu, dia tak kata satu apa pun. Berdosanya saya.

Kesimpulannya saya memang sayang dia.

Nak jumpa dia 'giler' forever. Yang forever punya forever. Di dunia dan akhirat terutamanya. Janji nak share heaven sama-sama. Bahagia selamanya. Semoga kami saling mengingati. Dosa sendiri pun infiniti. Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni. Semoga kami menginsafi diri.

Ya Allah! Ampunkanlah kami. Semoga kami dapat bersama selamanya nanti.

*PS :- Hari-hari nak doa macam neh. Hehe!

No comments: