17 December 2008

.: sinopsis :.

[ Lu rasa nak layan...lu layan... ]

Kalau lu org nak tau blog ni memang x syak, blog kepunyaan cenel mIRC Dalnet (#kelabmalam). Sinopsis cerita blog nih gua share skit dari starting mmg slow giler.....gua pun masa 15 minit pertama dah tersengguk2 membaca....Ringkasan dia lebih kurang cenggini...

Memula tu kat kampung tu ada sorang mamat ni [ kira hero cerita ni...Abu nama dia] bercintan ngan sowang awek nih. Mamat tu ensem tapi miskin. Awek dia kaya. Awek dia memula tu ok tapi lama2 malu la pasal rasa mcm jatuh stended kapel ngan mamat tu. Yerlah...mamat tu kerja cuci keter jer. Pas tu cerita dalam blog ni banyak berkisar pada musim ujan bulan doblas. Apa giler nak cuci keter taim2 ujan. Kira lama2 bisnes balak dia tu down la. Pas tu x lama lepas tu tah camna awek dia jumpa plak ngan sowang lagi mamat nih [ kira org jahat la dlm cerita nih...nama dia gua tak ingat dah sama ada Leman ker Seman gitu la bunyik dia ]. Muka dah la x ensem, perangai buruk suka pukul org. Gua masa part nih mmg dah angin dah...terbakor jer rase....gua ingat kalau si Leman @ Seman nih duk area-area perumahan gua, lama dah gua calar keter dia. Macam setan!!

Pas tu bila lu dah layan separuh jalan citer nih ada la sikit2 adegan2 gaduh...siap keluar parang pedang apa semua. Yang gua heran apa la ayat si Leman @ Seman tu kat awek tu. Awek tu pun satu gak. Mata dwetan sangat...tapi yer la...zaman skang ni takleh nak kata gak. Petik jer dwet, petik jer dwet. Lagi pun mmg lawo awek tu...silap2 kalau gua ada chancce pun gua ngorat gak dier.

Last sekali ending dia ada mcm tak logik sket. Tah la...gua pun kadang bosan gak citer melayu cenggini. Tipikal sangat. Awek tu suh x bf dia kawen ngan adik dia. Memula Abu cam malu2 kucing tapi lama2 dia syok gak kat adik x awek dia pasal adik dia mmg cun kalah Sharifah Nor. Adooiii yaiii!! Apa punya balak arrr....x leh pakai betul. Penyudahnya ending dia gua tak tau camna pasal tau2 jer gua dah tertidor. Siyes boring giler tahap babun ending dia sama mcm starting tadi. Tapi Seli kabor cerita ni ala-ala telemovie indon tu. Next week dia sambung lagi. Hat tu yg gua angin nih nak nunggu cerita asik tergantung jer jalan cerita. Sudahnya gua beli jugak CD dia ni kat Selayang Capitol kang.

Oklah...takat tu jer sinopsis yang gua bleh kasik. Gua pun nak ke dapor nih goreng2 apa yang patut. Sampai jumpa lagi! Chow...


[ nota : segala kisah di dalam blog ini adalah bertujuan semata2 sekadar untuk hiburan. Tiada niat untuk menjatuhkan aib dan maruah sesiapa apatah lagi beskal atuk dia yg stand main sandar kat tepi umah jer tu. Oleh itu sebarang persamaan sama ada dari segi nama, karakteristik, nama tempat, port diowang slalu minum, no. plat keter, kaler baju, kaler selipar dan segalanya adalah secara kebetulan semata-mata. Segala tulisan di dalam blog ini adalah merupakan Hakcipta Terpelihara #kelabmalam© (kecuali gambo2 yang dicilok dari web lain). Sebarang usaha mengcopypaste segala karya tanpa kebenaran adalah dicegah.......erkk? ditegah..? erkk? (ditegah ker dicegah aaa?.............aahhh!! dulik aaahh mana-mana) sama sekali. Sekian. Terima Kasih. ]




Eeehh? lorrr x abis lagi.......
Lagi satu kan...gua lupa nak pesan...kalau lo org ada google/gmail akaun...lu org boleh petik nak buh komen kat mana2 artikel yg lu org suka. Sebarang komen diharap dapat merangsang gua untuk gua lebih terangsang menjadi seorang yang memberangsangkan...brengset!!

3 comments:

ieza hamiza said...

woiii... apa ko cita nie...
fenin pala hotak aku...
kalo ko x tau nak cita cintan2 nie x yah la cita.. baik ko cita pasal kerjaan ko sebagai tukang mop jek...

yang ko sibuk2 kat sini wat pe....
gi mop lantaiiiii....
org ramai muntah kat depan tu....
hakhakhak.... :P~

Tukang Mop said...

[ ieza amiza ]
lu x faham, gua lagi x fahamm....
tu nama dia karangan tembak nama dia...

mop lantai? ehhh tu kejer abam hell...

Mail said...

Bewak mana kao ilang???